NEW INSTALLATION: PARK IN TAICHUNG

Welcome back! Today we will be featuring a new international installation. Let’s get right to it, shall we?

outside

This eco-friendly bathroom facility is located in Taichung. Taichung is an industrial city on the western coast of central Taiwan, however because of it’s surrounding it also plays as a gateway for exploring the island’s mountainous interior and nature.

sink

Designed by the Environmental Integration Group, it’s purpose is to bring nature back into our everyday lives. Using environmentally friendly design concepts, the architecture firm, installed our waterfree urinals in addition to dry toilets. Not only do the waterfree fixtures save water, but they also reduce carbon emissions.

waterfree urinal

eco friendly toilet

In addition to water efficiency, the design brings the outside in – with bamboo walls. With the gaps through each bamboo, you can see the natural light streaming in, without loosing privacy.

natural lighting coming in

We love the overall design of the facility, as well as the environmental value of the construction. Great job guys!